Wij helpen

tienerslachtoffers van seksuele uitbuiting, en dit op drie manieren:

•  door het runnen van een gezins- en reflectiehuis

•  via het ondersteunen van vertrouwensfigurenen jeugdhulporganisaties

•  door het beleid bij te staan

het runnen van een gezins- en reflectiehuis

In samenwerking met partnerorganisaties en vrijwilligers voorzien we een ‘reflectiehuis’, een veilig nest, dat een alternatief vormt voor het milieu waar de meisjes uit ontsnapt zijn. In dit gezinshuis voorzien we dag- en nacht-opvang, waar altijd diverse krachten met voldoende expertise aanwezig zijn die de bewoonsters waar nodig begeleiden.

We bieden hen een zinvolle daginvulling gebaseerd op hun tempo en draagkracht. We proberen hen naar school te laten gaan, laten hen stage lopen bij bedrijven, zoeken een studentenjob voor hen enz. Zo willen we ervoor zorgen dat de meisjes uiteindelijk zelfstandig in de samenleving kunnen stappen en er hun weg vinden. Uiteraard knippen wij de band met hen nooit door maar blijven ze altijd welkom.

het ondersteunen van vertrouwensfiguren en jeugdhulporganisaties

We ondersteunen en staan ter beschikking van vertrouwensfiguren voor slachtoffers. Een van de gemeenschappelijke kenmerken bij de meisjes is dat hun vertrouwen in mede-mens en maatschappij zwaar geschoffeerd en geschonden is geweest. Zoals iedereen hebben ook zij nood aan mensen die ze kunnen vertrouwen en waarop ze kunnen terugvallen.

Daarnaast worden we ook vaak aangesproken door professionals die in hun werking geconfronteerd worden met slachtoffers van tienerpooiers. We proberen hen zo goed mogelijk te informeren over en bij te staan in de specificiteit van het leven van slachtoffers.

beleidsadvies

Vanuit de levensverhalen van de meisjes en hun context botsen we op anomalieën, tegenstrijdigheden, onvolkomenheden en tekorten in de huidige jeugdhulp- en dienstverlening. Die structurele knelpunten signaleren we aan het beleid en we adviseren hen hoe ze de hulpverlening beter kunnen organiseren. We doen dit ten aanzien van jeugdhulpinstellingen maar ook op het lokale, regionale en federale niveau.

Op die manier willen we de (jeugd)hulpverlening beter afstemmen op de meest gekwetsten/kwetsbaren onder ons.

Privacyverklaring


Disclaimer


Foto’s: Dimitri BaretDavid Bartus

Lisa Fotios • Suzy Hazelwood

Ilse Heip • Henry & co • David Ortega

In samenwerking met

Contactadres


KLAPROZEN

Brusselsesteenweg 501

Postbus 55

9050 Gentbrugge