MALEM ZOO

Samen met Frauke, mijn dochtertje, heb ik ook de beschildering 'MALEM ZOO' met de hand gedaan onder de (compromis)kameel die ter uitnodiging stond aan de toegang tot Malem.


Malem Zoo was het derde project van MSaP (Malem Street Art Project) van Koen Vromman en zijn vzw vroemvroem.

Koen weet altijd op een humoristische manier aan de slag te gaan met heikele thema’s. Malem Zoo was een parodie op de kunstwereld die zichzelf volgens hem te serieus neemt. Ook ging het over hoe mensen met dieren omgaan en zat er meer dan één politiek actuele boodschap in.

Ik mocht de affiche maken (foto incluis), flyers, postkaartjes en de infoborden op het parcours. 

Alles werd in samenspraak gedaan. Koen weet heel goed wat hij wil. De opzet voor de affiche heeft hij in zijn studio opgesteld.

Altijd een plezier om voor Koen met zijn ongebreidelde fantasie te werken. Meer dan eens kwam hij in de krant. 

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180803_03646426


Ter bedanking heb ik heel wat foto's genomen.


Ook de Sint-Bernard gaat mee met zijn tijd en dwaalt niet langer te voet door de bergen op zoek naar mensen in nood. De hedendaagse Sint-Bernard is voorzien van dronetechnologie.


Buitenwijken als Malem worden snel vergeten als het om verkeersveiligheid gaat.

Hier geen snelheidscamera’s of verkeersdrempels, zelfs geen felgekleurde fietsstraten.

Nochtans zijn hier veel spelende kinderen en is de nood aan meer verkeersveiligheid groot. In afwachting van passende maatregelen, presenteert MSAP alvast de kamikaze-

honden met fluo veiligheidsjas.


Stadskinderen dreigen het contact met de natuur te verliezen. Zo weten vele kinderen niet goed meer wat er allemaal kan gemaakt worden van een koe. In nauwe samenwerking met Russische MSK koe-experts, presenteren we hier een volledig en quasi compleet overzicht van koe-producten.


Er bestaan ook kenners die beweren dat je van een koe zelfs melk en kaas kan maken.

Maar zover willen we niet gaan en we beperken ons tot de koe-producten die onomstotelijk koe-gerelateerd zijn en waarover we zekerheid kregen van de MSK experts.


Met dank aan de leerlingen van het Klimrek, makers van deze educatieve koe.


VZW TEGEN ZINLOOS GEWELD

AFFICHE

Ik vermoed dat dit mijn bekendste werk is. Overal in Vlaanderen kom je ze tegen, de vlindertegels.


Uit verontwaardiging na de moord op Joe Van Holsbeeck voor zijn MP3-speler werd vzw Zinloos Geweld in 2006 opgericht als een pluralistische niet-gesubsidieerde non-profitorganisatie. Het stelt zich tot doel via positief-creatieve preventieprojecten pesten en geweld, verzuring en onverschilligheid in onze maatschappij te helpen voorkomen en verminderen en positief gedrag te stimuleren. Ook bewustwording creeëren, want bewustwording kan uitgroeien tot gedragsverandering, dat is wetenschappelijk bewezen.


DAG VAN VERZET TEGEN ARMOEDE

Twee jaren op rij heb ik de affiche voor de Gentse Dag van Verzet tegen Armoede mogen verzorgen. 


AFFICHE & FLYER

12ME

Toen ik Dasha Elisa leerde kennen was ze een sprankelende vrouw. Dat is ze geestelijk nog maar haar lichaam wil niet meer mee. Ze leeft in een verduisterde ruimte en kan haar zoontje slechts één keer per week zien. Toch heeft ze haar krachten gebundeld om 12ME op te richten. Dat is een Belgische vereniging die met een positief verhaal de ernst van de ziekte Myalgische Encefalomyelitis/Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) onder de aandacht wil brengen om het wetenschappelijk onderzoek ernaar te ondersteunen. Meer info over de activiteiten van 12ME vind je op hun website: www.12me.be.

Dasha vroeg me of ik een steen kon beschilderen die verkocht kon worden rond 12 mei om het doel te steunen. Na een innerlijke brainstorm kwam ik uit op een vermoeide kameleon die toch de moed erin houdt met een brede glimlach. De steen is gekocht door Dasha haar zus omdat die wist dat Dasha er zo dol op is. Het begon met een schets die ik met bic heb getekend. Ik werk zo graag met bic. Daarna kwam de steen en later heb er ook een inkleurprent van gemaakt.